Well Biotech Orawell COVID-19 antitest IgM/IgG gyorsteszt - 20 db tesztkészlet (vérből)

Well Biotech SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt - 20 db - Antitest (lgM/lgG) Well Biotech SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt - 20 db - Antitest (lgM/lgG) Well Biotech SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt - 20 db - Antitest (lgM/lgG)

Well Biotech Orawell COVID-19 antitest IgM/IgG gyorsteszt - 20 db tesztkészlet (vérből)

bruttó (5% ÁFA)
27 800 Ft (1 390 Ft/db)
nettó
26 476 Ft (1 324 Ft/db)
1 munkanapos kiszállítás

A Well Biotech antitest gyorsteszt ujjbegyből, steril tű segítségével vett vérmintából mutatja ki a SARS-CoV-2 vírusfertőzésre utaló antitest jelenlétét a szervezetben a koronavírus-fertőzés késői szakaszában, a fertőzés tüneteinek elmúltával. A pozitív eredmény azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában átesett már a fertőzésen, és nem terjeszti a fertőzést. A doboz 20 db komplett mintavevő készletet tartalmaz.

Mennyiség

Teszt típusa

Sajnáljuk, de ez a termék jelenleg nincs raktáron, kattints a lenti gombra, iratkozz fel és értesítünk, ha újra elérhetővé válik.
Értesítést kérek, ha újra raktáron

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A termék egy professzionális felhasználási célra szánt, 15 perc alatti eredményt produkáló, a koronavírus (COVID-19) ellen termelődött IgG és IgM antitestek kimutatására szolgáló gyorsteszt, amely ujjbegyszúrással vett vérmintával végezhető el. Néhány mellékelt eszköz segítségével, és egyszerűen elvégezhető lépés betartásával mutatja ki a fertőzöttség állapotát. A teszt eredményei könnyen értelmezhetőek.

 

Általános információk

 

Szerológiai teszttel (IgM, IgG) kapcsolatos alapinformációk

A teszt annak ellenőrzésére alkalmas, hogy átestünk-e már a betegségen - akár tudtunkon kívül is -, vagy, ha betegek voltunk, és nem végeztünk tesztet, a kérdéses betegség COVID-19 lehetett-e. Az antitestteszt a vírus leküzdéséhez szükséges ellenanyagokat mutatja ki a szervezetben, melyek a gyógyulást segítik elő.

 

FONTOS!

A teszt megfelelő a koronavírus fertőzés kimutatására, a fertőzést követő 8. nap után. A lappangási idő akár a 14 napot is elérheti, ezért negatív eredmény esetén javasolt a teszt két héten belüli megismétlése. A teszt megfelelő arra is, hogy kimutassa a korábban már lezajlott koronavírus betegséget.

 

Legfontosabb előnyei

 • nem a vírus jelenlétét mutatja ki a teszt, hanem a szervezet immunválaszát, az ellenanyagokat - antitesteket
 • azt fogja igazolni, hogy az illető már átesett a fertőzésen
 • a vizsgálatot ujjbegyvérből vett mintából végzik, de használható szérummal és plazmával is
 • akár pozitív, akár negatív az eredmény, az 15 perc alatt kiderül
 • fontos, hogy ne túl korán végezzük a betegség lefolyása alatt ill. azt követően (8. nap után)

Termékinformációk

 • A nem szakember általi használat nem biztonságos.
 • A termék nem alkalmas öntesztelésre és otthoni használatra.

Termék megnevezése: Well Biotech Orawell COVID-19 IgM / IgG antitest gyorsteszt (Aranykolloid)

Termék gyártójának neve, címe:

 • Hangzhou Clongene Biotech Co., Ltd.
 • No.1 Yichuang Road, Yuhang Sub-district, Yuhang District, 311121 Hangzhou, China

Csomag tartalma:

 • 20 db tesztkazetta
 • 20 db pufferoldat
 • 20 db alkoholos törlőkendő
 • 20 db tű
 • 20 db pipetta
 • használati utasítás

Vizsgálat menete:

A szükséges vért ujjbegyből, vagy hagyományos vérvétel során, könyökhajlati vénából veszik. Az ujjbegyszúró tű használata: A vérvételhez az eszköz keskenyebbik végét nyomja erősen az ujjbegyéhez addig, amíg a benne levő tű automatikusan ki nem ugrik, majd szorítsa össze az ujjbegyét a vérminta kipréseléséhez. Ebből mutatja ki a rapid teszt az új koronavírus ellen képződött antitestek jelenlétét. Az S-jelzésű nyílásba egy cseppnyi minta szükséges, amely két csepp pufferoldattal hígítandó.

Vizsgálati eljárás lépései:

 1. Tegye maga elé a szobahőmérsékletű mintát, majd alaposan rázza össze.
 2. Vegye ki a tesztkazettát, és tegye vízszintes felületre.
 3. Írja be a minta számát a tesztkazettára.
 4. A vizsgálati mintából - szérum-, plazma- vagy teljes vérminta - a pipettával cseppentsen 1 cseppet a kazetta S-jelzésű nyílásába, majd adjon hozzá 2 csepp pufferoldatot, és ellenőrizze, hogy a művelet során nincs-e buborék.
 5. Olvassa le a teszt eredményeit 15 és 20 perc között. A 20 perc elteltével leolvasott eredmények nem használhatóak.

Mit mutat ki pontosan a teszt?

Két, a szervezet által kifejezetten az új koronavírus ellen termelt antitest, az immunoglobulin M, és az immunoglobulin G - röviden: IgM és IgG - jelenlétét. Az IgM a megfertőződést követő 5-8. napon jelenik meg a teszt által is kimutatható mennyiségben a szervezetben. Ahogy a szervezet legyőzi a vírust, a mennyisége egyre csökken. Rendszerint a tünetek jelentkezése után 4 héttel már nem mutatható ki. Az IgG később, leggyakrabban a megfertőződés után 2 héttel kezd el termelődni, mennyisége az első hónap vége felé tetőzik, majd némiképp lecsökken. Az IgM-mel ellentétben azonban az IgG még hónapokon át kimutatható a szervezetben. (Egyelőre nem áll rendelkezésre elég adat ahhoz, hogy megmondhassuk, pontosan meddig.)

A teszthez szükséges várakozási idő: 15 perc

 

Eredmények értelmezése:

IgM Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal az IgM felirat mentén. A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

 

IgG Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal az IgG felirat mentén. A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

 

Amennyiben mindhárom csík (C, IgG és IgM) megjelenik, úgy mind az IgG-re, mind pedig az IgM-re pozitív az eredmény.

Tennivalók: ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

 

Negatív eredmény esetén csupán egy kontrollvonal (C) jelenik meg a teszten.

Tennivalók: ha a tünetek indokolják, eredmény megerősítése más módszerrel, mivel a negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 fertőzés meglétét.

 

Érvénytelen eredmény esetén vagy az IgG és IgM mellett van csík, míg a C jelzésnél nincs, vagy pedig csak az IgG, ill. csak az IgM felirat mentén jelenik meg csík, míg a C jelzésnél nem. Szintén érvénytelennek kell értelmezni azt a tesztet is, ahol sem a C, sem az IgG, sem pedig az IgM felirat mentén nincs csík. Okai lehetnek az elégtelen mennyiségű minta illetve a teszteljárás téves elvégzése. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni.

 

A teszt tárolása: A lezárt csomag +4 és +30 °C között tárolandó. A teszt a lejárati dátumig használható fel. A tesztet a csomag felnyitása után 1 órán belül fel kell használni! A pufferfolyadék a felnyitás után 3 hónapig +4 és +30 °C között tárolható. A gyártási szám és a lejárati dátum a csomagoláson található.

Figyelmeztetés: A megfelelő mintagyűjtés kritikus fontosságú, és az eljárás be nem tartása pontatlan eredményeket adhat. Helytelen mintagyűjtés, helytelen mintatárolás, vagy a minták ismételt fagyasztása és kiolvasztása vezethet pontatlan eredményekhez. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő értékesítése tilos!

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a rendeltetésszerű felhasználásra felhívó tájékoztatásra, és a leszállított árura terjed ki.

Címkék